2 su bardağı pirinç,
2 soğan,
Dereotu,
maydanoz,
taze soğan,
1 çay bardağı kuş üzümü,
2 çorba kaşığı tereyağ,
Yenibahar,
tarçın,
karabiber,
tuz,
1,5 kilo hamsi.
Hamsileri temizleyelim ve yıkayıp kılçıklarını çıkartalım.
Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.
Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.
Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.
Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.
Hamsili pilav piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
Not: Bu ölçüler 8 kişiliktir.
Afiyet olsun