ŞEHRİYELİ PİLAV MALZEMELERİ:
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı
arpa şehriye
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞI:
PİRİNCİ yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip, arpa şehriyeyi koyulaşana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin. Pirincleri tencereye alın. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın.
5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.