Hamsili Pilav İçin Malzemeler:
-1 kg hamsi (kılçığı alınmış)
-1 adet orta boy soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
-Bir buçuk su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı kuşüzümü
-2 çorba kaşığı kuru üzüm
-1 tatlı kaşığı karabiber
-2 çorba kaşığı tereyağı,
-Tuz
Hamsili Pilav Yapılışı:
-YEMEKLİK doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun.
-Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
-Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin.
-Üzerine sıcak suyu ekleyin.
-Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin.
-Pilav pişince karabiberi ilave edin.
-Ayıklanmış hamsiyi yıkayın ve süzgece alın.
-Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın.
-Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin.
-Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın.
-Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın.
-En üste artan hamsilire dizin.
-Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.