Malzemeler 600 gr kuşbaşı et, 2 su bardağı garnitür, 1 adet soğan, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, 5 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı Etleri düdüklü tencereye alıp orta hararetli ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun, Sıvı yağı ekleyip kızdırın, Soğanları ekleyip sürekli karıştırarak yumuşayana kadar kavurun, Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve tencerenizin pişirme süresine göre pişirin, Kapağını açıp kalan suyunu iyice çekene kadar pişirmeye devam edin, Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin, Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tıkır tıkır olana kadar kavurun, Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın, Maklubeyi yapacağınız tencerenin dibine pişirdiğiniz etleri ve garnitürü koyup karıştırın, Üzerine kavrulmuş pirinçleri ekleyip üzerini düzleyin, 5 su bardağı sıcak suyu kenarlarından yavaş yavaş ekleyin, Ocağın en küçük gözüne koyup en düşük ısıda suyunu çekene kadar pişirin, Servisten önce 15-20 dk. dinlendirin. Afiyet olsun...