Malzemeler 2 bardak baldo pirinç 100 gram tereyağı 2,5 bardak kaynar su Tuz Kavurması İçin 500 gram dana kuşbaşı 1 tane soğan İç yağ Karabiber, Tuz Hazırlanışı Öncelikle pirinçleri yıkayıp tuz, limon ve pirinçlerin üstünü biraz geçecek şekilde ılık suyu ekleyip ıslatın. Ardından kavurma için iç yağını ufak ufak doğrayıp soğanı da ince bir biçimde doğrayın. İç yağını tencereye alarak kısık ateşte eritin. Daha sonra kuşbaşı etleri de içine ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye dek kavurun. Soğan, tuz ve karabiberini katarak pişirin. Pilavı için tere yağını farklı bir tencereye alıp eritin. Sonrasında pirinci de içine alarak kavurun. Suyu ile tuzunu katıp kısık ateşte pişirin. Önce servis tabağına pilavı alıp tabağa iyice yayın. En son pilavın üstüne kavurmayı dökerek tekrardan yayın. Afiyet Olsun.