Detaylı olarak tarifini vereceğimiz lazanya yemeğinin hem kıymalı iç harcı için hem de lazanyaya asıl lezzetini veren beşamel sosu için ayrı ayrı gerekli malzemeleri listeledik. İtalyanların pizzadan sonraki en büyük simgesi olan lazanya tarifi ile siz de evlerde vakit geçirirken farklı lezzetleri tadabileceksiniz. Hem ev hanımları, hem de çalışan bay ve bayanlar akşam işe geldiklerinde çok farklı malzemelere gerek olmadan lazanya yapabilirler.
BEŞAMEL SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Öncelikle makarnalarımızı kaynatmak için bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine mir miktar tuz ve az miktar da zeytinyağını suya ekleyip makarnalarımızı haşlanması için suyun içerisine ekliyoruz. Makarnalarımız kaynadıktan sonra biraz diri kalacak şekilde süzülmesi için bir süzgeçe koyuyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri makarnaların çok fazla pişmemesi. Çünkü lazanyamızı fırında da pişireceğimiz için istediğimiz kıvama rahatça gelecektir. Çok kaynatmamız durumunda makarnalar lapa kıvamına gelecektir.
Daha sonra lazanyamızın içini hazırlamaya başlayabilir. Lazanyamızın içi için öncelikle bir tavaya zeytinyağımızı ekleyip kıymalarımızı kavrulması için tavaya ekliyoruz. Kıymalar suyunu çektikten sonra içerisine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız havuçları da kavrulması için tavamıza ekliyoruz. 3-4 dakika da bu şekilde kavurduktan sonra salçalarımızı ekleyip 1-2 dakika da bu şekilde kavurduktan sonra rendelenmiş domateslerimizi veya domates sosumuzu ekleyip, baharatları da ekledikten sonra 20 dakika bu şekilde pişireceğiz.
LAZANYA İÇİN BEŞAMEL SOS TARİFİ
Beşamel sos için tereyağımızı tencereye alıp eriyene kadar bekliyoruz daha sonra eriyen tereyağımızın içine iki yemek kaşığı unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar yani bir dakika kadar orta ateşte kavuruyoruz. Daha sonra dört bardak sütümüzü yavaş yavaş kavrulan unumuzun üzerine eklemeye başlıyoruz. Bu noktada sürekli karıştırarak beşamel sosumuzu kıvamı koyulaşana kadar yani kaynayana kadar pişiriyoruz. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyip beşamel sosumuzun altını kapatıyoruz.
Lazanyamızın tüm malzemeleri artık hazır, son aşama olarak orta büyüklükteki bir borcam kaba öncelikle makarnamızı ve kıymalı iç harcımızı ekleyip borcamın içerisinde karıştırıyoruz. En son aşama olarak beşamel sosumuzu üzerine döküp hafifçe diğer malzemelerle karıştırıyoruz ve üstüne kaşar peynirimizi ekleyip 180 derece fırında 25 dakika boyunca pişiriyoruz. Lazanyamız yemeğe hazır afiyet olsun J