500 gr risotto pirinç
1 adet kuru soğan
1yemek kaşığı tereyağ
1 litreye yakın tavuk suyu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr mantar
100 gr parmesan peynir
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
lk olarak tencereye sıvı yağ koyuyoruz. Rondodan geçirdiğimiz soğanları kavurarak risottoya başlıyoruz. Kavrulan soğanlara 1, 5 çay kaşığı sarımsak koyup, pirinci ilave ediyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak pirinçleri de kavuruyoruz. Daha sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ilave etmeye başlıyoruz. Her defasında azar azar pirinçler suyu çektikçe tavuk suyunu koymak önemli. Tuz ve karabiber de ilave edip yavaş yavaş demlenirken biz de mantarı hazırlıyoruz. Ayrı bir tavada yine sıvı yağ ile mantar, tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.
Pişen risottoya mantarı ilave edip ardından 1 kaşık tereyağ ve parmesan peynir de koyup altını kapatıyoruz. (Risotto sulu kıvamda olmalı)