Malzemeler 1/2 (yarım) Paket Makarna 250 Gr. Kıyma 1 Adet (mandalina kadar) Kuru Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Adet Sivribiber yada Köy Biberi 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ 1 Çay Bardağı (makarnayı haşladığınız) Su 15-20 Dal Maydanoz Tuz - Karabiber Hazırlanışı Makarnayı, kaynamakta olan bol tuzlu suya ekleyin ve 8-10 dk. haşlayın. Makarna haşlanırken siz sosu hazırlayın. Bir tavaya, zeytinyağını koyup, ısıtın. Sarımsağın birini kabuğunu soymadan, hafifçe çıtlatın. Isınmış yağa atıp, sürekli çevirerek kızartın. Kabuğu turuncu olunca, sarımsağı yağdan çıkartın. Sarımsak yağa aromasını bırakıyor, bu şekilde. Sarımsak aromalı yağa minik minik yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyin. Sürekli karıştırarak, soğanlar şeffaflaşıp, sararıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve 4-5 dk. daha karıştırarak kavurun. Kıyma pişince, salçaları ekleyin ve 1 dk. kadar daha kavurun. Diğer sarımsağı, ince ince dilimleyip karışıma ekleyin. Makarnanın haşlandığı sudan bir çay bardağı alıp, kıymalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin, 1 dk. kadar pişirip, ateşi kapatın. Minik minik kıydığınız maydanozları ekleyip, karıştırın. Makarnayı süzün ama sudan geçirmeyin. Süzülen makarnayı, sosa ekleyip, karıştırın ve sıcak servis yapın.