Malzemeler
- yarım paket lazanya
- 300 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Beşamel sosu için:
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 4 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
Üzeri için
- 300 gr taze kaşar peyniri
Hazırlanışı
1- Soğanları, patlıcanları, domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
2- Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
3- Küp küp doğradığınız patlıcanları ve domatesleri, tuzunu ekleyerek orta ateşte 7-8 dakika daha soteleyin.(isterseniz üzerine 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz)
4- Kıymalı sos pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için
1- Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
2- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
3- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanya
1- Isıya adayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve 1 sıra lazanya dizin.
2- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek yayın.
3- Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökerek yayın. Üzerine tekrar lazanya koyun.
4- Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.
5- Son olarak en üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin. 10 dakika kadar bekletin ki lazanyalar yumuşasın.
6- 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapın.