Malzemeler
- 350 gram hazır erişte
- 10 bardak su
- 2 çorba kaşığı tuz
- SALÇASI:
- 90 gram tereyağı, ya da margarin (4 1/2 çorba kaşığı)
- 50 gram rende kaşar peyniri (2 kahve fincanı)
- 200 gram beyaz peynir
- 300 gram süt (1 1/4 bardak)
- 4 yumurta
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; kırmadan 350 gram hazır erişte koyarak, erişteler ezik bir şekil almamak şartiyle yumuşakça bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 - 15 dakika haşlamah, yumuşayınca sıcak suyunu dökerek, erişteleri birkaç kez soğuk su ile yıkamalı, sonra da bunların üstlerini iyice kaplayabilecek kadar soğuk su katarak erişteleri su içinde 15 dakika bırakmalıdır.
On beş dakika sonra, erişteleri kalın delikli bir. kevgirden geçirmek suretiyle suyunu iyice süzdükten sonra, erişteleri tekrar tencereye almalı ve bunlara, erimiş bir halde 4,5 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, çatalla ezilmiş 200 gram beyaz peynirle, yalnız 1 kahve fincanı rende kaşar koyarak harmanlamalı, hepsini iyice birbirine karıştırmak, sonra da bunları, içi hafifçe yağlanmış 25 - 26 santimetre çapındaki bir tepsiye düzgün şekilde döşedikten sonra, üzerlerini hafifçe bastırman, eriştelerin tepsiye iyice yerleşmesini sağlamalı ve üstlerine kalan 1 kahve fincanı peyniri eşit bir keşilde serptikten sonra tepsiyi bir yana bırakmalıdır. Bundan sonra, küçük bir kaba; 4 adet bütün yumurta kırdıktan sonra, tel, ya da çatalla yumurtaları, 2 dakika kadar dövmeli, sonra bunlara; bir, bir çeyrek bardak soğuk süt katarak her ikisini birkaç kez karıştırdıktan sonra bu yumurtalı sütü, tepsiye döşemiş olduğumuz eriştelerin üstlerine dökmeli ve tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek eriştelerin üstleri pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 50 - 60 dakika pişirmeli ve tepsiyi fırından alarak, bunları dörder köşe kesmeli servis yapmalıdır.