Türk mutfağının simgesel yemekleri arasında olan et yemekleri, çorbalar ve tatlıların dışında özellikle 2000'li yıllardan sonra hamur işi tarifleri de oldukça araştırılmaktadır. Çocuklarınızla birlikte tarif yapmak için, hafta sonlarını evde geçiriyorsanız pratik kurabiye yapmak için mantar kurabiye tarifi tam da size göre! Tam ölçülü mantar kurabiye tarifi ile misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz.
NEFİS MANTAR KURABİYE TARİFİ - YAPILIŞI...
İlk olarak tereyağı, pudra şekeri ve yumurtalar bir kaba konularak çırpılır. Karışım iyice yumuşadıktan sonra 400 gram mısır nişastası, kabartma tozu ve 1.5 çay bardağı un kulak memesi yumuşaklığı derecesinde hamur haline getirilir.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp yuvarlarız. Tepsiye dizdiğimiz mantar kurabiyelerinin mantar şeklini alması için, bir maden suyu şişesinin ağzını, daha önce bir kaseye koyduğumuz 2 kaşık kakaoya batırıp daha sonra da bezelerin üstünde şekil veriyoruz. Aşağıdaki görselde kurabiyelere şekil verme aşamasını inceleyebilirsiniz.
160 dereceli fırında 15 dakika boyunca mantar kurabiyelerini pişiriyoruz. Buradaki püf noktamız da şu; kurabiyelerin pişme aşamasında beyaz kalmasına dikkat ediyoruz. Şimdiden sıcak bir çay demlemeyi unutmayın afiyet olsun :)