Kurabiye ziyafet sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Tuzlu ve tatlı iki çeşidi, malzemelerine göre onlarca çeşidi olan kurabiye vazgeçemediğimiz lezzetlerden. Günün her öğününde atıştırmalık olarak tüketilen kurabiyelerin gözdelerinden biri de kolay kurabiye. Ağızda dağılan hamuru ve pratik hazırlanışı ile size lezzet şöleni yaşatacak. Kolay kurabiye tarifi misafirleriniz tarafından çok istenecek. Kolay kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan kolay kurabiye tarifi…
KOLAY KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 yumurta
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
KOLAY KURABİYE YAPILIŞI
- Geniş bir kaba yumurta, toz şeker ve sıvı yağı alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyip parmak uçlarınızla tereyağları ezin.
- Karışıma elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
- Hamuru eşit bezelere bölün ve elinizle şekil verin.
- Daha sonra kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kolay kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kolay kurabiyeleri fırın teli üzerinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımından serpin.
- Kurabiyeleriniz servise hazır afiyet olsun.
KOLAY KURABİYE KAÇ KALORİ?
Kolay kurabiye Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 282 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 120 gramlık miktarında Kolay Kurabiyede 339 kalori bulunmaktadır.