Erikli top kurabiye malzemler
1 yumurta
1/2 paket margarin ve tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
15-16 adet erik (kırmızı erik veya mürdüm eriği)
15-16 tane ceviz veya fındık
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Erikli top kurabiye yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yoğurdu, şekeri, vanilyaları, yumurtayı ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dk dinlendirelim. Bu arada erikleri ikiye ayırıp çekirdekleri çıkaralım. Çekirdek yataklarına ceviz veya fındık koyup erşjkerş yüz yüze kapatalım. Hamurdan, cevizden biraz daha iri parçalar kopararak yuvarlak şekiller verelim. Hamurların iç kısmını işaret parmağı yardımıyla mümkün olduğunca derin oyalım. Erikleri oluşan bolşuğa dolduralım. Hamurların ağız kısmını büzerek kapatalım. Hamurları margarinle yağlanmış fırında 180 derecede üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp pudra şekeri içinde yuvarlayalım.