Elmalı kurabiye malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
İçine
1 çay bardağı şeker
5 orta boy elma
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Elmalı kurabiye yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,sıvı yağı, eritip ılıttığımız margarini alıp çırpalım. Unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0,5 mm kalınlığında açalım. Sigara böreği keser gini hamuru 16 üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Elmaları soyup rendeleyelim. Şekeri ekleyip elmaların suyu çekilene dek pişirelim. İçine fındığı ve tarçını da ekleyip karıştıralım. Her üçgen parçanın geniş kenarına elmalı harçtan bir miktar koyup hamurları rulo yaparak saralım. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp üzerlerine pudra şekeri eleyelim.