Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudraşekeri
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vişne marmeladı .
Yapılışı:
Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve pudraşekerini
ekleyin. Toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru düz
bir zeminde merdaneyle açın. Kalp şeklindeki kalıpla hamuru kesin. Yarısının ortalarını da daha küçük
bir kalp kalıp ile kesin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bisküvileri tepside soğutun. Ortaları kesik olanların üste geleceği şekilde bisküvileri ikili olarak üst üste yerleştirin. Üstteki içi boş bisküvinin içini vişne marmeladı ile doldurup servis yapın.
.