KAKAOLU UN KURABİYESİ MALZEMELERİ:
-250 gram oda sıcaklığında tereyağı
-7 çorba kaşığı pudraşekeri
-İki buçuk su bardağı un
-1 çorba kaşığı tepeleme kakao
-Yarım su bardağı bütün fındık
-Yarım paket bitter çikolata (40 gram)
KAKAOLU UN KURABİYESİ YAPILIŞI:
Tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile hamurdan yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine bir adet fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun..