6 yemek kaşığı (200 gr ) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 çay bardağı (100 gr) toz şeker
4 su bardağı (440 gr) un
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Bir avuç dövülmüş antep fıstığı
Un kurabiyesi yapılışı:
Kurabiye hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurduktan sonra 10 dk dinlendirin. Daha sonra hamuru uzun bir silindir haline getirin. Hamur ile paralel olacak şekilde üzerine çatalla hafifçe bastırarak çizikler atın. Daha sonra kurabiyeleri istediğiniz büyüklükte keserek fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekerini eledikten sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...