Malzemeler 125 gr margarin veya tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 2 kaşık nişasta, 1 paket vanilya, Yarım paket kabartma tozu, 2 bardak kadar un. İçi için 2 elma rende, 3 kaşık kadar toz şeker, Tarçın, Ceviz. Hazırlanışı İç harcı için, elmalar soyulup rendelenir ve toz şeker ile birlikte tencereye alınıp, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra, içerisinde tarçın ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli olan malzemelerin tümü, bir kap içerisine alınıp güzelce yoğrulur ve buz dolabına kaldırılarak 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra mandalina büyüklüğünde alınan parçalar, limon sıkacağının tersi streç film ile kaplanıp içerisine yerleştirilir. Ortası içli köfte gibi açılıp hazırlanan iç harcı ile doldurularak, tekrar kapatılır ve streç yardımı ile çıkartılıp, fırın tepsisine yerleştirilir. Şekillendirme işlemi bittikten sonra, önceden ısıtılan 170° fırında, çok kızarmamasına dikkat edilerek pişirilir. Pişen elmalı atom kurabiye, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servise sunulur.