Pankek tarihte ilk olarak Eski Yunan mutfaklarında keşfedilen bir lezzet. Farklı coğrafyalarda farklı isimleri de bulunan pankek, 1400'lü yıllardan itibaren İngilizler tarafından Pancake adıyla kullanılıyor. Türkçe anlamı tava keki olan bu terim tarif hakkında püf noktaları veriyor. Kahvaltı sofralarına eşsiz bir lezzet katan pankek görünüşüyle gözünüze, tadıyla midenize bayram ettirecek... İşte en güzel pankek tarifi!
PANKEK TARİFİ MALZEMELERİ
PANKEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
Afiyet olsun...
PANKEK TARİFİ PÜF NOKTALARI
Pankek'in şeklinin düzgün olması ve çok ince olmaması için karışımı hep üst taraftan dökün, tavayı çevirip karışımı yaymayın. Böylelikle aynı boyutta ve daha dolgun yumuşacık pankekler elde edebilirsiniz.
PANKEK TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Tavaya yağ dökmeyin, peçetenin ucunu yağa bandırın ve o peçeteyle tavanızı yağlayın.
Pankek hamurunu kızgın tavaya dökün.
PANKEK TARİFİ SERVİS ÖNERİSİ
Pankekinizi bal, reçel gibi kahvaltılıklarla süsleyebilirsiniz.
Çikolata kreması veya çikolata sosunu döktüğünüz pankek hamurunuzu mevsim meyveleriyle renklendirebilirsiniz.
PANKEK TARİFİ KAÇ KALORİ ?
Pankek tarifinin 100 gramı 227 kaloridir.