Kahvaltı sofralarının en çok tercih edilen tatlarından biri de pişi tarifi. En pratik hamur işlerinden olan pişi yumurta, un, tuz gibi malzemelerle çok az bir sürede hazırlanmaktadır. Halk arasında hamur kızartması olarak da bilinen pişi tarifi, kahvaltı sofralarındaki yerini koruyor. Pişiyi aniden kahvaltıya gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Pofuduk hamuruyla pişi tarifi herkes tarafından beğenilecek. Peki pofuduk hamurlu pişi nasıl yapılır? İşte pişi tarifi…
PİŞİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- ½ su bardağı ılık su
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ (Kızartmak için)
PİŞİ TARİFİ HAZIRLANIŞI
- İlk olarak hamurun mayasını aktifleştirin. Ilık sütün içerisine maya ve toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar bekleyin.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Unun ortasına elinizle oyuk açın.
- Su, sıvıyağ, yumurta ve tuzu unun ortasına alın. Köpürmüş mayayı da hamura ekleyin.
- Hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca hamuru dinlenmeye bırakın.
- Kabaran hamuru açın. Yuvarlak kalıplar yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin ve kızgın yağda pişirin.
- Pişiniz hazır, afiyet olsun…
PİŞİ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Pişi (100 g) içinde 244 kadar kalori mevcut.
Kalori Dağılımı: %11 yağ, %77 karb, %13 prot.