Hafta sonu için kahvaltı hazırlıklarınızı tamamladınız fakat gözünüze eksik gelen bir şeyler var. Biraz tarzınızın dışına mı çıkmak istiyorsunuz? İşte mıhlama tarifi ile farklı bir lezzet keşfetmenin tam zamanı. Kahvaltı için farklı tatlar denemek isteyenler için en özel mıhlama tarifi burada.
Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama için gerekli malzemeler
Mıhlama tarifi
Güzel bir mıhlama yapmak için öncelikle hazırladığınız terayağını tavada eritin.
Terayağı kızma aşamasına gelince mısır ununu ekleyerek kısık ateşte mısır ununu kavurmaya başlayın.
Farklı bir tencerede süt ve suyu karıştırarak mısır unu ile terayağının üzerine ekleyin, karıştırın.
Sıra geldi tel peynire... Süt ile mısır unu karışımınızı tel peyniri üzerine ekleyin.
Peynirin erimesini dikkatlice izleyin eğer peynir erimezse küçük dokunuşlarla peynirin erimesini sağlayın.
Peynir de eridikten sonra malzemeleri tamamen karıştırın.
Mıhlamanın hazır olması terayağının üste doğru çıkmasıyla belli olur.
Şimdiden herkese afiyet olsun…