KATMER MALZEMELERİ:
Hamur için:
-Beş buçuk su bardağı un
-2 su bardağı sıcak su
-2 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
-1 su bardağı un
İçi için:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
-1 su bardağı su
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 çay kaşığı tuz
KATMER YAPILIŞI:
Un, 2 su bardağı sıcak su ve 2 çay kaşığı tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 7-8 adet bezeye ayırın. Sonra düz bir zeminde unla açın. İçi için tereyağı ve margarini birlikte eritip hamurların üzerine gezdirin. Hamurların kenarlarını içeri doğru kapatıp rulo yapın. Hamuru kendi ekseni etrafında dolayıp 5-10 dakika dinlenmesi için bekletin. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Üzerine sürmek için, tereyağını eritip su ve tuzu ekleyin.
Donmaması için ocağın üzerinde kısık ateşte bekletin. Hamurları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alıp kaynamakta olan su-yağ karışımını sürün. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun..