Malzemeler 200 ml krema tuz Hazırlanışı Krema blendıra alınıp katı madde ayrılıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika karıştırılır. Yağ sütten ayrıldığında tülbent serili bir süzgece alınıp bir kaç saat süzülür. Sütünden ayrılan tereyağı tuz ile karıştırılıp, soğutulduktan sonra servis edilir. Notlar Kremanız bu süreçte önce kabarıp katılaşacak, ardından tekrar sıvılaşacak ve en son olarak ayrılacak. Tereyağı yapımında arta kalan su buttermilktir. Kek, pancake, börek yapında kullanılabilir harika olur. 200 ml kremadan 60 gram kadar tereyağı yani büyük bir çay bardağını dolduracak miktarda çıktı. İyice süzülen tereyağını buzlu su dolu bir kaba alıp yıkayabilirsiniz. Bu işlem yağınızın daha uzun dayanmasını sağlayacak.