Malzemeler 7 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz. İçine sürmek için; Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gram), Yarım çay bardağı sıvı yağ. Hazırlanışı 2 su bardağı ılık su, yumurta ve tuz derin bir yoğurma kabında karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. İçine sürmek için, tereyağı eritilip sıvı yağ ile karıştırılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp unlu düz bir zemin üzerinde tabak büyüklüğünde açılır. Açılan bezelerin üzerine fırça yardımıyla tereyağlı karışımdan sürülür. Rulo şeklinde yuvarlanıp spiral şekilde kıvrılıp hafif unlanmış tepsi üzerine dizilir. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanıp bitirilir. Tepsinin üzeri temiz bir bezle örtülüp 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurlar tekrar unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla açılır. Teflon tava ocak üstüne alınıp kızdırılır ve ocağın ayarı kısılıp katmerler arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Bir yüzü pişince fırça yardımıyla üzerine tereyağlı karışımdan sürülür. Diğer yüzü de pişince tabağa çıkartılıp fırçayla yağlanır, yağlama esnasında tavaya yağ değdirmemeya dikkat edilir. Pişirilip yağlanan mayasız katmer üst üste dizilir ve sıcak olarak servis edilir.