DEMİRHİNDİ ŞERBETİ MALZEMELERİ:
-200 gr. demirhindi
-2 litre su
-2 adet karanfil
-1 adet çubuk tarçın
-1 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı bal
-2-3 dal adaçayı
-1 tutam ıhlamur
-1 baş zencefil
DEMİRHİNDİ ŞERBETİ YAPILIŞI:
Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. Ayıkladığınız demirhindileri tencerede üzerine su koyarak bir gece bekletin. Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.1 saat sonrasında kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun..