Yumuşacık yapısı, lezzetli tadı, mis gibi kokusu ile ev hanımlarının en çok yaptığı pasta çeşitlerinden biri sade kektir. Dakikalar içerisinde hazırlanarak acil durumlarda misafir ağırlamada hayat kurtarmaktadır. Dilerseniz farklı sunumlar hazırlayarak da görsel açıdan etkileyici bir kek ortaya çıkarabilirsiniz. Pratik sade kek tarifi için gereken malzemeleri hazırladık. İşte kolay sade kek tarifi…
KEK MALZEMELERİ
- Bir su bardağı şeker
- Üç adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- İki buçuk su bardağı Un
- Bir paket kabartma tozu
- Bir su bardağı süt
- Bir paket vanilya
SADE KEK TARİFİ
Eğer ilk defa ev yapımı kek yapmak istiyorsanız yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra "sade kek nasıl yapılır" sorusunun yanıtına geçebiliriz.
- Sade kek için ilk iş hamuru hazırlamaktır. Bunun içinde yumurtayı bir kabın içerisine kırın sonra şekeri içine dökün. iyice çırpın.
- Ardından diğer kalan malzemeleri dökerek çırpmaya devam edin. Bu şekilde kek hamuru hazır hale gelir.
- Fırının derecesini 160 derece olarak ayarlayalım. Daha sonra kek kalıbımızı yağlayalım.
- Hamuru kalıbın içine dökelim. Fırına alalım.
- Yaklaşık 45-50 dakika kadar kek pişer. İlk 30 dakika boyunca fırın kapağını açmayın.
- Kek kabarmaya başlayınca da pembe rengi almaya başlar.
- Artık kenarlar kalıptan ayrılmaya başlayınca kürdan ile test yapmamız gerekir.
- Kekimiz fırından çıkartılıp soğumaya alınır. Sonra kalıptan çıkartılır. İsteğe göre sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
En kolay ve pratik krep tarifi: Krep nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?