Kahvaltıların vazgeçilmez hamur işlerinden birisi olan pişi, yapımı oldukça kolay olduğu kadar maliyeti de düşüktür. Özellikle hamur işi seven kişiler tarafından sıkça tüketilmektedir. Hafta sonu Pazar kahvaltınızı süsleyecek yumuşacık pişi tarifi için doğru yerdesiniz. Ev hanımlarının internet üzerinden en çok araştırdığı konulardan birisi de pişi tarifi. Evde kolay kuru mayalı ve mayasız pişi tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabı için kollarınızı sıvayabilir ve hemen harekete geçebilirsiniz. Nefis yemek tarifleri konusunda evde kolay pişi yapılışı tarifi ve malzemeleri için ayrıntıları inceleyiniz.
PİŞİ NASIL YAPILIR?
Pişi yapılışı oldukça basittir. Çok kısa bir sürede yapabileceğiniz pişinin maliyeti de oldukça uygundur. Bu nedenle sabah kahvaltılarında sıkça tercih edilir. Ev hanımları pişi nasıl yapılır sorusunun cevabına tüm ayrıntıları ve püf noktası ile bu başlık altından ulaşabilecekler.
Pişi Tarifi Yapılışı Malzemeleri
Pişi Tarifi Yapımı
Pişi tarifi için öncelikle hamurunuzun mayasını aktif hale getiriniz.
Ilıtmış olduğunuz sütün içerisine maya ve toz şekerini ilave edip köpürene kadar bekleyiniz.
Geniş bir kaba elediğiniz unu dökün. Döktüğünüz unun ortasına elinizle bir oyuk açın.
Sırasıyla su, sıvıyağ, yumurta ve tuzu un dolu kabın ortasına ilav edin. Köpürmüş mayayı da hamura ekleyin.
Hamuru yoğurma işlemine geçin. Ele yapışmayacak bir hal aldığında dinlenmeye bırakın.
Kabaran hamuru açın. Yuvarlak kalıplar yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin ve kızgın yağda pişirin.
Pişiniz tarifi başarı ile gerçekleşmiştir. Afiyet olsun