Yemekten bıkmadığımız yiyecekler listesi yapsak, şüphesiz ki börek kendine bu listede yer bulacaktır. Üstelik çok kısa bir sürede hazırlamak mümkündür. Hemen her yörenin kendine özgü börek tarifleri vardır. Biz size sodalı börek tarifini hazırladık. Sodalı börek nasıl yapılır?
SODALI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kg yufka
- 1 yumurta
- 2 şişe soda
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı lor peynir
- Bir demet maydanoz
- Çörek otu
SODALI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- Maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın.
- Maydanozu lor peynirle karıştırıp iç harcı hazırlayın.
- Ayrı bir kapta yumurta, süt ve yağı çırpın. Fırın tepsinizi yağlayın.İlk yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde yayın.Üzerine sütlü karışımı ve peynirli harcı yayın.
- Her kat yufka için aynı işlemi uygulayın.
- En alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımlarını kenarlara kapatın.Kalan sütlü harcınızı üzerine dökün.
- Böreğinizi istediğiniz gibi dilimleyin.
- Sodayı böreği kestiğiniz yerlerinden dökün.
- Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sodalı börek tarifi hazır. Afiyet olsun...
SODALI BÖREK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon patatesli sodalı börek tarifi yaklaşık olarak 204 kalori içermektedir.