Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi yapılışı merak ediliyor. Corona virüsü salgını nedeniyle fırınlardan almak yerine evde kendi malzemeleri ve imkanları ile pide yapmak isteyen vatandaşlar "Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtına ulaşmak istiyor. Herkesin damak tadına hitap eden yapılışı ve malzemeleri ile kolay olan evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte en güzel Ramazan pidesi tarifi!
Evde Ramazan pidesi yapılışı merak ediliyor. Corona virüsü salgını nedeniyle fırınlardan almak yerine evde kendi imkanları ile pide yapmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sürdürürken en kolay ve pratik tarifi arıyorlar. Buna göre; evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı!
RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ
ÜZERİ İÇİN;
EVDE RAMAZAN PİDESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker alınır. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeler bekletilir. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır. Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.
Afiyet olsun…