Ramazanın eşsiz lezzeti olan pideyi evde hazırlamak da mümkün. Ramazan ayına sayılı günler kala herkes lezzetli ramazan pidesi tarifinin peşinde. Oldukça kolay hazırlanan ramazan pidesi tarifi, ramazan boyunca sofranıza eşlik edecek. Un, süt, su, kuru maya gibi malzemelerle hazırlanan ramazan pidesi tarifini çok seveceksiniz. Çıtır çıtır ramazan pidesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi nasıl yapılır?
• 1 kg un
• 1.5 su bardağı ılık süt
• 1.5 su bardağı ılık su
• 1 paket kuru maya
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1.5 yemek kaşığı yoğurt
RAMAZAN PİDESİ TARİFİ YAPILIŞI
1. İlk olarak mayayı aktifleştirin. Ilık su ile mayayı karıştırın ve sıcak bir fırın üzerinde mayalanmaya bırakın.
2. Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Ortasına elinizle çukur açın ve aktifleşmiş maya, süt, tuz ve şekeri ekleyip hamuru yoğurun. Normal hamurlara kıyasla çok yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin dibine irmik serpin.
4. Hamuru yuvarlak şekilde fırın tepsisine alın ve nemli bir bezle örtüp yaklaşık yarım saat bekletin.
5. Yumuşamış hamurun üzerine tırnaklarınızla şekil verin.
6. Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt karışımını pidenin üzerine sürün.
7. İsteğe göre çörek otu ve susam serpin.
8. Fırına bir kasede su koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
9. Fırından çıkan pidenin üzerine bez örtün ve biraz bekletin.
10. Ramazan pidesi tarifi hazır. Afiyet olsun…
RAMAZAN PİDESİ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon ramazan pidesi tarifinde yaklaşık 220 kalori bulunmaktadır.