Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinden adını tüm Türkiye'ye duyurmuş bir lezzet kete tarifi. Un, su, tuz, maya ve sıvı yağ gibi malzemelerle hazırlanan kete tarifini mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır hamuruyla başınızı döndürecek kete tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Ziyafet sofralarınızı süsleyecek Kete tarifi herkes tarafından çok sevilecek. Kete tarifi: Eşsiz lezzetiyle kete nasıl yapılır?
KETE TARİFİ MALZEMELERİ
Hamuru için
- 4-5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı maya
- ½ çay kaşığı şeker
İç harç için
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
KETE TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak ketenin iç harcını hazırlayın.
- Sıvı yağa unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. İç harcı soğumaya bırakın.
- Ilık suya toz mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Mayayı aktifleşmesi için sıcak bir fırının üzerinde bekletin.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Aktifleşmiş mayayı ekleyin hamuru güzelce yoğurun.
- Yumuşak kıvam alan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerine nemli bez örtüp dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru açın. Hamura eritilmiş tereyağı sürün ve iç harcını ekleyin.
- Hamuru dört köşesinden içe doğru kapatın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru alın ve elinizle genişletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kete tarifi hazır. Afiyet olsun…
KETE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kete Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 326 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 103 gramlık miktarında Kete 336 kalori bulunmaktadır. Kete besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %10 daha az kalori. %0 daha fazla protein.