İç Anadolu bölgesine ait, ama namı tüm Türkiye'yi sarmış erişte tarifini mutlaka denemelisiniz. Market raflarında da yer alan erişte tarifini ev ortamında kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ziyafet sofralarınızda yer alacak erişte tarifini yumurta, un, su, süt gibi malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı erişte tarifi eşsiz lezzetiyle misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.
ERİŞTE TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 yumurta
- 1 kg un
- 1 su bardağı su
- ½ su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı tuz
ERİŞTE TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın.
- Orta kısmına elinizle oyuk açın.
- Unun ortasına yumurtaları kırın.
- Suyu ekleyin ve dışarıdan içeriye olacak şekilde yoğurmaya başlayın.
- Tuzunu da atıp yoğurmaya devam edin.
- Sert bir hamur elde edeceksiniz, nemli bezle üzerini kapatıp bir gün kadar dinlendirin.
- Sonraki gün hamuru bezelere bölün.
- Hafif un serpilmiş tezgahta yufka açın.
- Yufkaları sofra bezine serip hafif kurumasını bekleyin.
- Yufkaları ortadan ikiye bölün ve üst üste dizin.
- Şerit şerit kestiğiniz hamurları ince ince doğrayın.
- Erişteleri kuruması için sofra bezine serin ve bekletin.
- Erişte tarifi hazır. Afiyet olsun…
ERİŞTE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Erişte Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 244 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında Erişte 244 kalori bulunmaktadır.