Gül tatlısı tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, irmik ve kabartma tozu gibi malzemelerle hazırlanan gül tatlısı tarifi misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Çay ve kahvenizin yanına eşsiz bir lezzet katacak gül tatlısını çok seveceksiniz. Misafirlerinize ikram edeceğiniz gül tatlısının tarifi çok sorulacak. Eşsiz lezzetiyle gül tatlısı tarifi: Gül tatlısı nasıl yapılır?
GÜL TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- 125 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Şerbet için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
GÜL TATLISI TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kaba eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği alın.
- Üzerine elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Güzelce yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye alın.
- Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
- Çay bardağı yardımıyla hamuru kesin.
- Hamurları yarım ay şeklinde ortadan ikiye bölün.
- 3 yarım ay şeklinde hamuru rulo şeklinde birleştirin ve ortadan ikiye bölün.
- Hamurların ortalarına fındık batırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin.
- Gül tatlısı tarifi hazır. Afiyet olsun.
GÜL TATLISI TARİFİ KAÇ KALORİ?
1 Adet gül tatlısı yaklaşık olarak 120 kaloridir.