Börek misafir sofralarında özel bir yere sahiptir. Ziyafet sofrasının vazgeçilmez lezzeti çiğ börek tarifi el açması kategorisinde yer almaktadır ama çiğ börek diğer börek tariflerine göre oldukça pratik hazırlanmaktadır. Misafirlerinize hazırlıksız yakalanmamak için sadece on dakikanızı ayırarak çiğ börek tarifini yapabilirsiniz. Un, su, sirke ve tuzla yapılan çiğ börek tarifi kıymalı harç ile hazırlanmaktadır. Eşsiz lezzetiyle ve muazzam görüntüsüyle çiğ börek tarifi, sofralarımızdan hiç eksik olmayacak çiğ börek nasıl yapılır?
ÇİĞ BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç
- 300 gr. kıyma
- 1 küçük boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için
ÇİĞ BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın ve ortasına elinizle çukur açın.
- Su, sirke ve tuzu ekledikten sonra hamuru aşağıdan yukarıya olacak şekilde yoğurun.
- Mermer tezgahta iyice yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın.
- Geniş bir tencereye sıvı yağı ve ince doğranmış soğanı alın.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kıyma ve karabiberi ekleyin.
- Kıymalar biraz piştikten sonra tuzu ekleyin. Pişen harcı soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamuru eşit bezelere bölün.
- Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve kıymalı harcı yufkanın yarısına yayın.
- Yufkayı ikiye katlayın, açılmaması için kenarlarına parmaklarınızla baskı uygulayın.
- Kızgın yağlı tavada önlü arkalı pişirin.
- Çiğ börek tarifi hazır. Afiyet olsun…
ÇİĞ BÖREK TARİFİ KAÇ KALORİ?
Çiğ Börek Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 377 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 140 gramlık miktarında Çiğ Börek 528 kalori bulunmaktadır.