Mantı her yaştan insan tarafından tüketilmekte ve rağbet görmektedir. Eşsiz lezzetiyle ev yapımı mantıdan vazgeçemeyeceksiniz. Mantı tarifi nefis görüntüsüyle gözünüzü, muazzam lezzetiyle de midenizi bayram ettirecek. Ziyafet sofralarınızı süsleyen mantı tarifi herkes tarafından beğenilecek. Ev yapımı mantı nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz mantı tarifi…
MANTI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kg un
- 3 yumurta
- 2 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı tuz
İç harcı için
- Yarım kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
MANTI TARİFİ HAZIRLANIŞI
- Mantının iç harcını hazırlayın.
- Sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları geniş bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.
- İnce kıyılmış maydanoz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Üzerine bir fiske tuz ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Mantı iç harcını dinlenmeye alın.
- Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Ortasına oyuk açın ve yumurtaları kırın.
- Tuzu da ekledikten sonra hamuru dışardan içeriye olacak şekilde yoğurun.
- Güzelce yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.
- Dinlenmiş hamuru bir oklava yardımıyla açın.
- Hamuru küçük kareler şeklinde bölün.
- Hamurların ortasına iç harcı bölüştürün ve hamuru dört köşesinden tutarak kapatın.
- Mantılarınızı unlanmış tepsiye alın. Dilerseniz hamuru fırında kızartıp sonra pişirebilirsiniz.
- Mantınız hazır. Afiyet olsun…
MANTI TARİFİ KAÇ KALORİ?
1 çorba kaşığı (10 gr) ev yapımı mantı 19 kcal. 100 gram ev yapımı mantı 195 kcal.