Osetya çöreği, hazırlaması oldukça pratik olan bir hamur işi. Tek yapmanız gereken iç harcını hazırlamak ve hamuru mayalandırmak.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- ¼ su bardağı yağ
- 300 gram un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin ya da rendeleyin. Üzerine kaşar peyniri ve tuzu dökün. Harcı bir kenarda bekletin.
- Geniş bir kasede süt ile mayayı karıştırın.
- Kaseye yağ ve toz şekeri ilave edin.
- Tuz ev unu ilave edin.
- Harç yumuşak bir hamur halini alana kadar yoğurun.
- Hamurun üzerine streç ile kapatın. Oda sıcaklığında 1 saat boyunca bekleyerek mayalanmasını sağlayın.
- Hamuru üç parçaya bölün.
- Hamurun yapışmasına engel olmak için elinizi yağlayın.
- Hamuru elinizle daire şeklinde açın.
- Patatesli harcı üçe bölün. Hamurun orta kısmına ilave edin.
- Hamuru birleştirip kapatın.
- Diğer hamurları da aynı şekilde içine harç koyup kapatın. Hamurların ortasına bıçakla küçük bir delik açın.
- Fırını önceden 220 derece ısıtın. Isınmış fırına hamurları koyun.
- 12 dakika pişirin.
- Fırından çıkan çöreklerin üstünü tereyağı ile yağlayın.
- Afiyetle tüketebilirsiniz.