Ev hanımlarının en çok araştırdığı tarifler arasında yer almaktadır. Pizza tutkunları genellikle dışarıdan hazır olarak sipariş etse de aslında yapımı da oldukça basittir. Tek yapmanız gerek bu başlık altındaki tarifi adım adım yerine getirmeniz. Akşam yemeğinde ailecek yiyebileceğiniz nefis pizza tarifi ile lezzete doyacaksınız. Peki, pizza yaparken nelere dikkat edilmeli, püf noktaları nelerdir? İşte denenmiş evde pizza tarifi…
PİZZA YAPILIŞI TARİFİ
Hamuru için;
- 1 su bardağı
- süt
- 1 tatlı kaşığı
- toz şeker
- 1 paket
- toz maya
- 1 kahve fincanı
- sıvı yağ
- 2 çay kaşığı
- tuz
- 3 su bardağı
- un
SOSU İÇİN:
- 3 adet
- rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı
- salça
- 1 tatlı kaşığı
- şeker
- 1/4 su bardağı
- zeytinyağı
PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilediğiniz malzemeyi ekleyerek pizzanızı hazırlayabilirsiniz. Biz tercihimizi lezzetli ve en ideal şeklinin sosis salam, mısır ve zeytinden yana kullandık.
PİZZA NASIL YAPILIR?
- Tüm hamur malzemelerini bir kabın içine alın. Güzelce yoğurun.
- Yoğurduğumuz hamuru kabarması için yaklaşık yarım saat bekletin.
- Sos malzemelerini de bir sos tenceresinin içine alın. Sosunuzu hazırlayın.
- Sosumuzu hazırladıktan sonra soğuması için bekleyin.
- Kabaran hamurumuzu bir tepsiye iyice elimizle yayın.
- Üzerine soğumuş sosumuzu yayın.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz isteğe göre kullanılan pizza malzemelerimizi serpiştirin.
- Kenarlarınında lezzetli olması için malzemenin kenarlara seyrek gelmemesine dikkat edin.
- 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişmesine 5 dakika kala üzerine kaşar rendeleyin. Kaşar peynirleri eriyince çıkarın ve afiyetle yiyin.