Ev hanımları börek tarifleri ile ilgili araştırmalarına her gün devam ediyor. Daha lezzetli börek yapmak için kolları sıvayan bayanlar ya da baylar doğru adresteler. Peynirli börek tarifi hazırlanışını, dikkat etmeniz gerekenleri ve en önemli püf noktaları bu başlık altından öğrenebilirsiniz. Bu akşam yemeğinde çayın yanına yapabileceğiniz en güzel börek tarifi sizlerle…
MALZEMELER
YAPILIŞI
YUMURTA, süt ve sıvı yağı iyice çırpın. Ayrı bir yerde peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotunu harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı uçları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımın bir kısmını sürün. Peynirli karışımın bir kısmını serpiştirin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın sarkan kısımlarını içe doğru, aralarına yumurtalı karışım sürüp, peynirli karışım yayarak kapatın. Üzerine çörek otu serpin. Serin bir yerde 2-3 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.