Tatlı tarifler ev hanımları tarafından en çok araştırılan konulardan bir tanesi oluyor. Yeni lezzet peşinde olanlar bu akşam yemeğinden sonra çayın yanında kendi pankeklerini hazırlayabilirler. En güzel ve daha önce denenmiş pankek tarifi ile yüzünüzü güldürmeye çalışacağız. İşte adım adım hazırlanışı ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar…
PANKEK TARİFİ YAPILIŞI
Malzemeler
Hazırlanışı
Geniş bir kapta un, kabartma tozu, şeker ve tuz elenir. Robotta ya da bir karıştırıcıda yumurta, süt karıştırılır. Karışıma diğer kuru malzemeler ilave edilerek pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Çırpma işi en kısa süre içerisinde yapılarak pürüzsüz bir karışım elde edilince bırakılmalıdır bunun için çırpma teli de kullanabilirsiniz ya da robotun en düşük ayarında hazırlayabilirsiniz.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı koyularak eritilir ve yağın fazlası mutfak havlusu ile silinir. 1 kepçe hamur alınarak merkeze boşaltılır. Orta kısmına akışkan kıvamdaki fındık kreması kaşık yardımıyla koyulur. Üzerine yine kepçe yardımıyla hamur koyulur.
Orta yükseklikte ateş olması gerekmektedir.
Yaklaşık olarak 2 dakika sonra kenarlarında kabarcıklar oluşmaya başladığında altını kaldırıp bakın kızardığından emin olduğunuzda diğer tarafını çevirerek altın renginde pişirin.
3-4 adet yaptıktan sonra tekrar tavayı yağlayarak fazla yağı havlu kağıt ile silin ve hamur bitinceye kadar yaptığımız işlemi tekrarlayın.
Pişen pankekleri üst üste sıralayın. Dilimlenmiş çilek ya da muzla ikram edin.
Afiyet olsun.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Çok ince ve çok büyük yapmayın. Aksi takdirde sızma meydana gelecektir.
Fındık kremasında sızma meydana geldiğinde ki bu dikkat etmezseniz olabilir bir durumdur krema tavada yanacaktır bunu silmezseniz sonraki pişen pankeklerde yanık siyah bir görüntü oluşacaktır.