ISPANAKLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un (1 bardak + 1/4 (çeyrek) bardak)
ISPANAKLI KEK TARİFİ YAPILIŞI
- Öncelikle yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır.
- Diğer malzemeler de sırasıyla eklenir, çırpılır.
- En son püre halindeki ıspanak da ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- 170 derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra kekin kenarlarından bir parça ayırılıp soğuyunca ufalanır (kolay ufalamak için fırında biraz kurutabilirsiniz).
- Daha sonra kekin dilediğiniz şekilde arasına ve üzerine krema sürerek, ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile süsleyin.