Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için;
500 gr tek çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri için; Tereyağı
Etli ekmek yapılışı:
Maya, tuz, şekeri ılık su ile eritin ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlendirin.
İç harcı için;
İncecik doğranmış soğanları, biberleri, maydonozu, kıymayı, domates sosunu, tuz, karabiber, toz kırmızı biber karıştırıp iyice yoğurun. Mayalanmış hamurunuzu alıp elma büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile uzunlamasına açın. Ve içlerine hazırladığınız harcı eşit parçalar halinde dizin, hamurunuzu kapatın.
Üzerine tereyağı sürün ve önceden hazırlanmış 250 derecelik fırında pişirmeye bırakın.
Afiyet olsun...