Arnavut Böreği İçin Malzemeler:
Hamur için:
4 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su, tuz
1 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
1 kg pırasa
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kıyma
Yarımşar çay kaşığı karabiber, tuz ve pulbiber
1 adet kesmeşeker
Arnavut Böreği Yapılışı:
Un, su ve tuzu iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
Daha sonra 10 parçaya bölün.
Her parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun.
Bu şekilde 20 dakika dinlendirip, yeniden açın.
Büyük bir yufka elde edin.
İstediğiniz şekilde keserek kenara alın.
İç harcı hazırlamak için soğan ve pırasayı incecik kıyın.
Tereyağında hafifçe soteleyin.
Kıymayı ilave ederek sotelemeye devam edin.
Karabiber, tuz, pulbiber ve kesmeşekeri ekleyin.
Soğumaya bırakın.
Kestiğiniz yufkaların içine hazırladığınız harçtan pay edip, istediğiniz şekli verin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.