LAZANYA MALZEMELERİ:
1 paket lazanya (haşlanmayan çeşidi)
400 gram kıyma, 2 adet soğan
1 adet havuç, 4-5 adet sarmısak
4 adet domates, zeytinyağı
Tuz ve karabiber, çok az şeker
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 -3 çorba kaşığı un, yarım litre süt
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri, tuz, karabiber
LAZANYA YAPILIŞI:
Soğan, sarımsak, havuç ve domatesi mikserde çekin. Hafif zeytinyağında sebzeleri soteleyin. Daha sonra içine kıymayı ekleyip, tuz ve şekeri katın. Bu şekilde 10-15 dakika daha pişirin. Bu arada beşamel sosu yapın. Bunun için, tereyağında unu kavurup, üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak, boza kıvamı alana dek pişirin. Tuz ve karabiber katın.
Ocaktan alınca, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Cam bir kalıba lazanya karelerini döşeyin. Üzerine beşamel sosu gezdirip, kıymalı sos koyun. Tekrar lazanya yapraklarıyla kapatın. Üzerine beşamel sos gezdirip, kıymalı harcı yayın. Yeniden lazanya yaprakları kapatıp, en üste de beşamel sos gezdirin. Dilerseniz en üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, lazanyanın üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.