KAYSERİ MANTISI MALZEMELERİ:
-1 adet yumurta,
-1 çay kaşığı tuz
-4 su bardağı un,
-2 çay bardağı su
-1 adet soğan,
-250 gram kıyma
Sosu için:
-3 adet biber
-2 adet domates
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çay bardağı etsuyu,
-pulbiber, reyhan
Üzerine:
-Sarmısaklı yoğurt
-sumak
KAYSERİ MANTISI YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta, tuz, un ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Açtığınız yufkaları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. İncecik kıyılmış soğan ve kıymayı karıştırın. Küçük kare hamurların ortasına kıymalı harcı koyun. Köşelerini bohça gibi içe doğru kapatın. Haşlayıp süzün. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için küçük doğranmış 2-3 adet biber ve 2 adet domatesi önce zeytinyağında soteleyin. Daha sonra tereyağını ekleyin. Salça, et suyu, pulbiberi, reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, sumakla servis yapın.
Afiyet olsun..