MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 1 paket yaş maya.
- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- aldığı kadar un.
İÇ HARCI İÇİN
- 4 adet haşlanmış patates.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- 1 çay bardağı süt.
- 1 çay kaşığı tuz.
HAZIRLANIŞI
- tencerede tereyağ eritilir ve süt eklenir. Kabukları alınıp haşlanan ve ezilen patatesler üzerine bırakııp püresi pişirilir. Ocaktan alınıp tuzu atıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yaş maya ve ılık su eklenir. Şeker ve tuz atılır. Sıv ıyağ ve yoğurt eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 8 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir ve zarf şeklinde dört kenarından kapatılır. (Kapatılan her kata tereyağ gezdirilir). İkili olarak yağı donana kadar dolapta bekletilir. Donan hamurlar ikili olarak tekrar açılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. 8 parçaya bölünür. Yine dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Soğuyan püre konur ve rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırına verilir.