Malzemeler
- su b. un
- yarım pk. yaş maya
- yarım çay b. zeytinyağı
- tuz
- su
Sosu için
- 1 çorba k. salça
- 1 domates
- 1 tutam fesleğen
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağı
- tuz
- kararabiber
Üzeri için
- yeşil biber
- kırmızı biber
- sucuk
- domates
- kaşar peyniri
- mısır
Hazırlanışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı döküyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz.
Kenarlara doğru açıyı genişleterek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Sosu için, domatesi soyuyoruz ve iri doğrayıp doğrayıcının içine atıyoruz. Fesleğen yapraklarını, salçayı, sarımsakları koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve doğrayıcıdan geçiriyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri doğruyoruz. Sucuğu ve domatesin dış kısımlarını doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Hamurların üzerine un serpiyoruz. Merdaneyle hamurları açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine sığdığı kadar açılmış hamur seriyoruz. Üstlerine domatesli sos sürüyoruz. Kaşar rendesi serpiyoruz. Biber dilimlerinden, sucuktan, domates ve mısırdan üzerine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişiriyoruz.