Kökeni Orta Asya ve Mezopotamya'ya dayanan köfteden eski kaynaklarda ezilmiş et anlamına gelen ''kuffette'' ismiyle bahsedilmiştir. Osmanlı saray mutfağında da önemli bir yere sahip olan köfte 15. yüzyılda kûfte olarak anılmaya başlanmıştır. Anadolu'nun hemen her bölgesinde severek tüketilen, farklı çeşitleri bulunan köftenin birçok faydalı yönü bulunuyor. İçli köfte, İzmir köfte, İnegöl köfte, Tekirdağ köfte, Akçaabat köfte gibi farklı yörelere özgü çeşitleri bulunan, doğal yağ oranı yüksek bu yemek tadıyla damağınızda kalacak. Akşam yemeğine pratikçe hazırlayabileceğiniz sulu köfte tarifi sizlerle. Lezzetli sulu köfte nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak sulu köfte tarifi...
SULU KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ
SULU KÖFTE TARİFİ HAZIRLANIŞI
SULU KÖFTE TARİFİ PÜF NOKTALARI
Köfteleri unlamanız köftelerin birbirine yapışmasını önleyecektir.
Yemeği pişerken çok karıştırmamaya özen gösterin, yemeği çok karıştırmanız yumuşayan patates ve havuçlarınızın ezilmesine neden olacaktır.
SULU KÖFTE TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ
Köfteler pişene kadar ocağınız açık kalsın. Ara ara köftenizin kıvamına bakın, köfteler piştikten sonra yemeği ocaktan alabilirsiniz.
SULU KÖFTE TARİFİ KAÇ KALORİDİR?
1 Porsiyon Sulu Köfte 262.79 kcal 267.33 Gram, Yarım Porsiyon Sulu Köfte 131.39 kcal 133.67 Gram