Kuşbaşı et, sıvı yağ, salça, soğan ve nohut. İşte etli nohut hazırlamak bu kadar kolay. Pilavla birlikte tamamlayarak ana yemek olarak servis edebileceğiniz etli nohut tarifini mutlaka denemelisiniz. Lokum gibi eti, lezzetli mi lezzetli tarifi ile nohut nasıl yapılır? İşte etli nohut tarifi
ETLİ NOHUT TARİFİ YAPIMI
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı ıslatılıp şişmiş nohut
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 8 su bardağı su
ETLİ NOHUT TARİFİ YAPIMI
- Et, sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Üzerine tuz ve 1 su bardağı kadar su koyup karıştırın, kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.
- Yumuşayan etlere ince ince doğranmış soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun.
- Salça ilave edin. Biber ve domates salçasını karışık kullanabilirsiniz.
- Ardından 4 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya başlayınca düdüklü tencereye kapatın. Tencereden ses çıkmaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika daha pişirip.
- Sonra tencerenin altını kapatın ve havasını alınıp kapağı dikkatlice açın.
- Etli nohut tarifi hazır. Afiyet olsun...
ETLİ NOHUT TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon etli nohut tarifi yaklaşık 364,5 kalori içermektedir.