Ev hanımlarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Akşam yemeği menüsünde en sık tercih edilen karnıyarık, pilav ve cacık ile sunulmaktadır. Türk mutfağının geçmişten günümüze gelen bu muhteşem lezzeti patlıcan ve kıyma ile yapılır. Damakta bıraktığı tat ile en çok sevilen yemeklerden birisidir. Nefis yemek tarifleri konusunda en güzel karnıyarık tarifi sizler için derledik. Bu akşam yemeğinde karnıyarık yapmak isteyen ev hanımları kollarınızı sıvayabilir. Daha önce denenmiş ve nefis karnıyarık tarifi nasıl yapılır sorusuna en ayrıntılı şekilde bu başlık altından cevap bulabilirsiniz. İşte karnıyarık tarifi!
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Akşam yemeği için ne pişirsem diye düşünen ev hanımları için karnıyarık çok doğru bir seçim olacaktır. Yanına pilav ve cacık yaparak güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Nefis yemek tarifleri konusunda en çok araştırılan karnıyarık tarifi için en doğru yerdesiniz. Kıyma ve patlıcan ile kolaylıkla yapabileceğiniz, yaparken keyif alacağınız karnıyarık tarifi şöyle;
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Karnıyarık tarifine öncelikle patlıcanların dışını şerit şerit soyarak başlayın.
Ardından kızartma tavasında yağda patlıcanlarınızı kızartın ve yağını süzdürün.
Daha sonra karnıyarık içini hazırlamaya geçin
Sıvıyağ ve kıymayı geniş bir tavaya aktararak kavurun. Üzerine doğranmış soğanı ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Doğramış olduğunuz domates ve yeşilbiberi de harca ekleyin.
Baharatları ve sarımsağı da ekleyerek harcı pişirmeye bırakın.
Yağda kızarttığınız patlıcanı tam göbek kısmından kesin.
Kıymalı harcınızı patlıcanların içine koyun ve yağladığınız tepsiye dizin.
Patlıcanların üzerini domates, yeşilbiber ya da dilediğiniz şekilde süsleyin.
Salça ve iki bardak sıcak suyu çırpın. Patlıcanların üzerine aktarın.
Patlıcanları önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20-25 dakika pişirin. Karnıyarık tarifi hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun…