Patlıcan birçok yemekte yer almaktadır. Oldukça sağlıklı olan patlıcan sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında yer alıyor. Patlıcan kebabı tarifi yapımı en kolay olan patlıcan yemeklerinin başında geliyor. Patlıcan, kıyma, domates, biber, soğan ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan patlıcan kebabı tarifini mutlaka denemelisiniz. Patlıcan kebabı tarifi: Köfteli patlıcan kebabı nasıl yapılır?
PATLICAN KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 orta boy patlıcan
- 4 adet domates
- 4-5 adet biber
- 6-7 diş sarımsak
- 10 adet arpacık soğanı
Köfte için:
- 500 gr kıyma
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Sos için:
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
PATLICAN KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Ayrı bir kapta köfteyi hazırlayın.
- Kıyma, zeytinyağı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
- Köfte harcını yarım saat buzdolabında bekletin.
- Şişe patlıcanları, domatesleri, biberleri ve köfteleri dizin.
- Soğan ve sarımsakları aralara serpin.
- Salçalın sosu tepsinin üzerinde gezdirin.
- Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Patlıcan kebabı tarifi hazır. Afiyet olsun…
PATLICAN KEBABI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama bir porsiyon patlıcan kebabı tarifi yaklaşık 282 kalori içermektedir.